Retikos – Creme met retinol 50ml

Crème met ingekapselde en gestabiliseerde retinol met progressieve afgifte (0,3%) die de natuurlijke productie van collageen en hyaluronzuur stimuleert.

 Verbetert de celvernieuwing, kleine onvolkomenheden, fijne rimpels, egaliseert de huidtint en werkt in op huidvlekken. Het is een van de actieve ingrediënten die dermatologen het meest gebruiken voor huidbehandeling, vanwege de talloze eigenschappen. Retikos crème bevat 2 luxe oliën: rozenbottelolie en olijfsqualaan die, naast het verbeteren van de belangrijkste tekenen van veroudering, littekens behandelen en het genezingsproces van tatoeages helpen verbeteren.

Gebruiksaanwijzing: Hoe introduceer je retinol in je routine?

Net als andere nachtcrèmes met retinol wordt aanbevolen om Retikos 's avonds, voor het slapengaan, op een schone huid aan te brengen. Het ideaal is om te beginnen met tweemaal per week aanbrengen en dit te verhogen afhankelijk van de tolerantie van de huid. Het wordt niet aanbevolen om op de oogleden aan te brengen en moet zowel op de hoeken van de lippen als op de zijkanten van de neus worden vermeden.

Kun je onze retinolcrème overdag gebruiken?

Zonnestraling degradeert het actief sneller. Bovendien kan licht de huid aantasten die al gevoelig is als het eerder 's nachts is gebruikt. Daarom raden we aan het 's nachts te gebruiken.

Wanneer kunt u de frequentie van onze online retinolcrème verhogen?

U kunt de gebruiksfrequentie verhogen naarmate de huid dit verdraagt, na het retinisatieproces, maar niet eerder. Retinisatie is de tijd die de huid nodig heeft om aan Retinol te wennen. Gedurende deze periode van ongeveer 6 weken is het raadzaam de concentratie niet te verhogen om risico's te vermijden.

Wanneer zullen de effecten van nachtcrèmes met retinol merkbaar zijn?

Retinoïden hebben een periode van 3 maanden nodig voordat ze resultaat beginnen te zien. Daarom is het belangrijk om consistent te zijn en hetzelfde product te blijven gebruiken.

Irritatie en effectiviteit gaan hand in hand?

Nee. Er zijn huiden die niet geïrriteerd raken en andere die gevoeliger zijn, die dat wel doen. Als je eraan gewend raakt, lijkt het misschien alsof het niet dezelfde werking heeft, maar Retinol stimuleert nog steeds de celvernieuwing.

Wat als de huid het perfect verdraagt?

We kunnen van 3 keer per week naar 6 of 7 gaan. 

Is het raadzaam om vóór retinol een vochtinbrengende crème aan te brengen om irritatie te verminderen? Dat kan, maar het vermindert uw activiteit.

En dan? We moeten ongeveer 20 minuten wachten totdat de Retinol volledig is opgenomen, hoewel het ideaal zou zijn om het alleen te gebruiken

Het wordt aanbevolen om 's ochtends een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken.

Tip: Het kan ook worden aangebracht op gesloten littekens en tatoeages om het genezingsproces te verbeteren.

Voorzorgsmaatregelen: Niet aanbevolen tijdens zwangerschap of borstvoeding.

45,00 €
Prijs Incl. BTW exclusief verzendkosten